Werken in horeca bloedlink?
Het riekt naar breaking news.
Door een ongeval tijdens het werk liepen vorig jaar 458.000 werknemers lichamelijk letsel of geestelijke schade op. Dat komt overeen met 1 op de 15 werknemers, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend.
Schokkend, is de werkplek dan niet veilig?
Volgens het statistiekbureau liep ongeveer 70 procent van de werknemers met een arbeidsongeval lichamelijk letsel op, zoals een wond, botbreuk, verstuiking of verbranding. Ruim 20 procent liep uitsluitend geestelijke schade op, zoals psychische schade door bedreiging of agressief gedrag.
Ernstig, wat is het gevaarlijkste beroep?
De meeste arbeidsongevallen deden zich voor in de horeca, waar vooral veel kleine ongevallen gebeuren met scherpe messen, hete pannen en glasscherven. Ook in de bouw krijgen werknemers relatief vaak te maken met arbeidsongevallen.
Ja de bouw, da’s bekend, maar de horeca?
Jongeren (werknemers tot 25 jaar) liepen volgens het CBS vorig jaar anderhalf keer zo veel letsel op als oudere werknemers. Dat komt omdat zij relatief vaak in de horeca werken.
HMC, 23 juli 2014
INTERESSANTE LINKS
SCHAKEN
hsghilversum.nl
KRANTEN
gooieneemlander.nl